Wednesday, 25 December 2013

Bertukar!!

Seketika dulu saya buat pertama kaliyer berkecimpung dalam bidang MLM... First time uolss... rasa tak cane teruja yer sebab dok tengok sorg opismate ni dapt income bertingkek2 (masa tu lagu duit ku bertingkek tingkek xde kt market lg). Ntah kenapa senang plak terpengaruh kali ni kalo dolu2 cakaplaa amende pun xhingin xteruja xtengok pun sebab apa eh?? ohhh mcm2 sebab ler ada salah satu yer malas nk cari network laa... ye la ada anak syurga yg perlu dijaga siang malam pagi petang takut xbole nak commit...

maka terjebak la daku dlm bidang yg memberi pulangan yg bole dikatakan menarik jugak.. Sume BFF ku dijadikan network..sorg sepupu juga terlibat sama.. untuk kesenangan sejagat katayer...hehehehe

bersungguh2 ku melakukan jualan kebanyakan yer by word of mouth... dok kt opis yg bole dikatakan sumeyer mementingkan kesihatan dan kecantikan....ramai la yg terus menbeli tanpa ragu2...

Setelah struggle selama 3bulan dapat lak naik pangkat income bertambah keyakinan berganda..Diraikan oleh rakan leader yg budiman rasa sgtla dihargai.... TQ so much sista....

TAPI lama kelamaan minat berkurang kerna ramai yg merungut tentang kenaikan harga... ada yg pertikaikan tentang HALAL (packaging ketika itu tiada tanda Halal). Selain dari itu masa tidak mengizinkan saya terlalu bertumpu pada bisnes MLM ini... sukaryer mendapatkn produk yg perlu di beli di kaunter n sukaryer saya memberi komitmen untuk berjumpa leader sideline mahupun kasteme menyebabkan segalayer xmenjadi....MAKA truslah saya mendiamkan diri tanpa sebarang jualan tanpa kasteme yg juga dingin... 

SEHINGGALAH pada satu hari terbuka hati ini untuk mengamalkan produk SHAKLEE yg diceburi oleh adikku Fazillah Abdul Ghani...
Pada bulan pertama iaitu Ogos 2013 ku hanya cuma mengambil Alfalfa + Lecitin untuk KURUS.... memang best produk ni, walaupun banyak BIJI yg patut ditelan tapi ia berbaloi2....dengan tempoh pengambilan yg bertahan sehingga lebih dari SEBULAN...ku tersangat la teruja... JIMATTTTTTTT

Bulan ke 2 SEPT13 apabila ku bertambah yakin n ada pula seorg opismate yg mahukan set bersalin Shaklee barulah ku mendaftar diri menjadi ahli...SYUKUR ALHAMDULILAH permulaan yg baik...

BAGAIMANA NAK MULA?
Anda boleh memilih pakej-pakej di bawah:-
  1. Pendaftaran ialah RM65 seumur hidup (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Maksimum registration ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch) ATAU
  2. Membuat pembelian RM660 (200 UV point) untuk keahlian percumaATAU
  3. Pembelian 2 botol Vivix untuk keahlian percumaATAU
  4. Pembelian 3 kotak Collagen Powder untuk keahlian percuma.
  5. Isi borang keahlian secara menghubungi saya 017 301 3105 ataupun gunakan ID 985753 sebg sponsor.




985753FAIZAH BINTI ABDUL GHANIDistributor Entry: 07-09-2013



Oct 13  bermula era SHAKLEE ku... post kt FB... Word of MOUTH... mulut manis uitttt 
jiran sebelah (OPIS) menjadi orang pertama menjadi ANAK...diikuti seorg lagi opismate... TQ so much fren
dan sorg dan sorang dan lagi dan lagiiiiii

FAEDAH DAN KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE
  1. Dengan jadi ahli Shaklee,  anda dapat untung Jual Harga Runcit (Retail Price) sehingga 30%
  2. Anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli. Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan. Ia dikenali sebagai Bonus Prestasi. Nilainya adalah 5 hingga 21%.
  3. Bonus Kepimpinan
  4. Bonus Tambahan
  5. Insentif Coordinator
  6. Insentif Istimewa
  7. Insentif pelancongan
  8. Subsidi Kereta
Pada bulan ni jugak SHAKLEE ONLINE BUSINESS bermula... uhhhh senang sgt senang....
anda bole membeli dihujung jari anda... GLOBAL NETWORKING tu... so apa yang susah lg?? 
jadi apa alasan lagi nak bagi 


Dalam 2bulan saya serius dlm biz ni.. cuma sekali diperlukan untuk pegi ke HQ sempena JOM HEBAT KL bersama Master Lyna & Master Zainul....selaluyer ku mendapat info mahupun tunjuk ajar dari online coaching secara dalam FB page group mahupun group Whatsapp..Amalan Rohani dititik beratkan...

TIPS MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI
  • Mengutamakan Solat
  • Solat Tahajud
  • Solat Dhuha
  • Zikir
  • Doa
  • Mendoakan Orang Lain
  • Sedekah
  • Membaca Al-Quran
  • Asma' ul-Husna
  • Bersyukur
  • Tekun Berusaha
SO JOM bersama saya menjalankan bisnes SHAKLEE dan merasai kehebatan VITAMIN SHAKLEE.

FB: Faizah Abdul Ghani
FB page:Myluvitamin
Whatsapp/We Chat/SMS: 017 3013105
email: myluvitamin@gmail.com




No comments:

Post a comment