Monday, 24 March 2014

banyak sangat duit syiling???

korang mesti suka simpan duit syiling kan??

xkira laa nk menyimpan dalam tabung @ bekas tin beskut...

bila da trlampau banyak apa yang korg buat??? sure laa masukkan kat dalam bank...

TAPIIIII... ada satu masalah yg kerap kita lalui....antaranya:


  1. kena asing2kan setiap deno tu 10sen 20sen 50sen
  2. pilih bank yang bole deposit hari2 (sesetengah bank hanya pada hari tertentu)
ATAUPUN

paling senang g je JUSCO mana2 pun ada kot... tp aritu ku pegi yg dekat opis laa OneUtama


cara2 nya ada disebutkan diatas tapi dgn bhs plg mudah ialah:-
  1. tabur je syiling korg kt tmpt yg dikhaskan
  2. ikut arahan ada button hijau tu folo je
  3. nanti akan keluar resit 
  4. bwk resit tu pd customer service counter (ari yang sama tau)
  5. dorg akan bg kat kita JUSCO voucher sebyk harga syiling kita td...make sure genapkan sen yer.. jadi RM. xpun nt tambah je kt kaunter bg cash...
  6. bole la soping brg2 JUSCO.....

No comments:

Post a comment